paint.net logo

paint.net ohje

Taikasauva

Taikasauva on työkalu jonka avulla voit valita tietyn värisiä alueita samalla tavalla kuin muut valintatyökalut valitsevat tietyn muodon. Toisin kuin valintatyökalut, Taikasauva ottaa huomioon kuvassa olevan sisällön ja sen hetkisen Toleranssia asetuksen. Monissa tapauksissa, valitaksesi alueen sitä pitää vain napsauttaa.

Voit ajatella että Taikasauva toimii samalla lailla kuin Täyttö, mutta sen sijaan että se täyttäisi alueen värillä, se valitsee kyseisen alueen.

Toleranssi

Samalla lailla kuin Täyttö, Taikasauvan tulosta voi säätää vaihtamalla Toleranssia. Alla näet esityksen tästä säädöstä.

Pieni toleranssi
Taikasauva toleranssiasetuksella 15%

Valinta ei valitse tarpeeksi kuvasta: toleranssi on liian pieni.

Suuri toleranssi
Taikasauva toleranssiasetuksella 45%

Valinta valitsee liikaa kuvasta: toleranssi on liian suuri.

Sopiva toleranssi
Taikasauva toleranssiasetuksella 25%

Valinta valitsee juuri sopivasti kuvasta.

Kehittynyt käyttö

Valinnan rakennus

Joskus ei ole mahdollista valita tietty alue vain yhdellä kerralla. Saadaksesi valinnan joka ei ole yhtä ja samaa väriä. Tehdäksesi valintoja kuin tämä, se toimii hyvin kun käytät toistuvasti Taikasauvaa alhaisella Toleranssi asetuksella, laajentaen valintaa pikku hiljaa kunnes olet saanut kaiken.

Vihje:

Voit laajentaa valintaa klikkaamalla samalla kun Ctrl-nappi on alhaalla.

Toistuva taikasauvaToistuva taikasauva
Taikasauvaa käytettiin monta kertaa

Laajentaen valintaa osissa, joka kerta valiten uuden alueen kun Ctrl-nappi on alhaalla.

Poissulkeva valinta

Se toimii myös hyvin kun teet alustavan valinnan työkalulla kuten lassovalinta, sen jälkeen käytät Taikasauvaa tarkentaaksesi valintaa. Tämä metodi toimii hyvin kun kohteen ympärillä puuttuu yksityiskohtia.

Vihje:

Voit vähentää valintaa klikkaamalla oikealla hiiren napilla.

PoissulkevaPoissulkeva
Alustava valinta tehtiin lassotyökalulla

Sen jälkeen Taikasauvaa käytettiin sulkemaan pois alueet joita ei ole tarkoitettu ottaa mukaan, klikkaamalla poissuljettavia alueita oikealla hiiren napilla.

Globaali valinta

Taikasauva toimii normaalisti rajaamalla valinnan sisältämään vain alueet jotka koskettavat ja ovat samanlaisia kuin valittu väri. On mahdollista, kuitenkin, tehdä valinta joka riippuu vain väristä, unohtaen kaikki rajat ja vaatimukset jatkuvuuteen. Tämän voi tehdä painamalla Shift-nappia kun teet minkä tahansa muun Taikasauvan työn (myös valinnan lisäys ja erotus).

Globaali
Tämä valinta tehtiin ensin tekemällä Valitse kaikki (Muokkaa → Valitse kaikki)

Sen jälkeen Shift pohjassa sulkien pois kaikki mustat alueet. Huomaa että monista yksittäisistä mustista alueista on valinta poistettu.