paint.net logo

paint.net ohje

Tekstityökalu

Tätä työkalua käytetään tekstin lisäämiseen tasoon. Kun työkalu on valittu, voit klikata missä vain pohjalla asettaaksesi tekstikursorin. Kun tekstikursori vilkkuu, voit lisätä tekstiä. Teksti asetuksia työkalupalkissa voi käyttää asettamaan fontin, fontin koon ja asettelun sekä pehmeyden.

Teksti työkalun käyttö

Voit asettaa tekstin värin asettamalla edustavärin Väri-ikkunassa. Teksti myös käyttää nykyistä piirtotyyliä, reunan pehmennys ja alfasekoitus asetuksia. Kun kirjoitat, voit huomata vilkkuvan tekstikursorin alapuolella olevan kontrollin. Tämä kontrolli on neliö jossa on neljä nuolta sisällä ja se sykkii hitaasti jotta voit erottaa sen kuvasta. Tätä kutsumme nupiksi, ja voit käyttää tätä siirtääksesi tekstiä ennen kuin viimeistelet sen. Jos siirrät nuppia, teksti siirtyy sen mukana.

Vihje:

Jos taputat Ctrl-nappia, nuppi katoaa. Jos painat sitä uudestaan se tulee takaisin. Jos pidät Ctrl-nappia alhaalla, nuppi ja kursori katoavat kunnes päästät irti Ctrl-napista. Voit käyttää tätä nähdäksesi miltä teksti näyttää ilman nuppia ja kursoria.

Kun kirjoitat, voit painaa Esc-nappia viimeistelläksesi tekstin ja lisätäksesi sen tasoon.

Varoitus:

"Kun olet viimeistellyn tekstin, sitä ei voi muokata muuten kuin kumoamalla ja kirjoittamalla tekstin uudestaan. Tarkemmin, kun teksti on lisätty kuvaan se ei esiinny kuvassa enää tekstinä, mutta vain pikseleinä ja siksi tämä rajoitus on olemassa.