paint.net logo

paint.net ohje

Käyrät

Käyrät-Null

Käyrät-säätöä voi käyttää värien muokkaamiseen suurella määrällä ohjattavuutta. Käyröillä voit hienosäätää jokaisen sävyn voimakkuutta kuvassa. Tarkemmin, sitä voi myös käyttää tuomaan esiin tai piilottamaan tiettyjä sävyaloja kuvasta, tavoilla joilla Sävyala ja Kirkkaus / Kontrasti eivät voi.

Toisin kuin Sävyala ja Kirkkaus / Kontrasti, Käyrillä voi vapaasti muokata kuinka kirkkaita kaikki eri sävyt voivat olla kuvassa. Itseasiassa, kuvan värit voi täysin invertoida käyttäen Käyriä.

Käyttöliittymä

Käyröillä voit kartoittaa kuvan värit uudestaan käyttäen napukoita kuvaajassa, kuten näytetään oikealla ja esimerkeissä alhaalla Kun Käyrät-valikko näkyy ensimmäisen kerran, se on oikealla olevan kuvan kaltainen. Tämä kuvaaja on yksinkertainen matemaattinen funktio. Vaakasuuntaiset arvot ovat kirkkauden sisääntuloa ja pystysuorat arvot ovat kirkkauden ulostulo.

Simppelisti tämä tarkoittaa että oikean puolen muokkaus vaikuttaa kirkkaampaan osaan kuvasta, vasemman puolen muokkaus vaikuttaa tummempaan osaan kuvasta. Käyrän siirtäminen oletussijainnin yläpuolelle, kirkastaa aluetta, käyrän siirtäminen alapuolelle tummentaa aluetta.

Kontrollipisteitä käytetään käyrän muokkaamiseen. Pisteitä voi lisätä klikkaamalla missä vain missä ei ole jo pistettä. Pisteitä voi poistaa painamalla sitä hiiren oikealla näppäimellä. Siirtääksesi pistettä, vain klikkaa sitä ja siirrä se haluttuun uuteen sijaintiin. Huomaa että ei ole mahdollista olla kaksi pistettä samassa vaakatason kohdassa sillä se tarkoittaisi että tiettyä sävyä kirkastettaisiin ja tummennettaisiin yhtä aikaa (mikä ei ole mahdollista).

Alla on esimerkki miten Käyriä käytetään kuvan muokkaamiseen. Alkuperäinen kuva on vasemmalla ja muokattu kuva on oikealla. Käyrä mikä on piirretty näyttää että tummemmat sävyt tulisi tummentaa lisää ja valoisat sävyt kirkastaa. Lopputulos on kuva missä on syvemmät tummat ja vahvemmat kirkkaat, kuitenkin ylläpitäen alkuperäisen kuvan muodon.

Käyrät-Luminosity
Koira1
Koira2

Monikanavasäädöt

Oletuksena, Käyrät käyttävät värien kirkkautta voimakkuuksien muokkaamiseen. Vaihtoehtoisesti, tämän voi myös tehdä käyttäen kuvan Punaista, Vihreää ja Sinistä kanavaa valitsemalla vetolaatikosta "RGB" valikon yläosassa.

Kun tämä tila on valittu, uudet kontrollipisteet vaikuttavat valittuihin värikanaviin jotka voi valita käyttäen valikkoja alaosassa. Muokataksesi yksittäisiä tai tiettyjä kanavia, valitse ne vain käyttäen valikkoja.

Alla oleva kuva on muokattu Käyrillä vahvistamaan koiran turkin punaisen voimakkuutta.

Käyrät-Mix
Koira3
Koira4

Muut mahdollisuudet

Kuten aiemmin mainittiin, voit käyttää Käyriä kuvan invertoimiseen. Esimerkissä alhaalla, ruisleivän kuva muokattiin käyttäen Käyriä tuottaakseen kuvan mikä ei ole mahdollista muilla säädöillä, kuten Sävyala tai Sävy / Värikylläisyys:

Käyrät-Sin
Ruisleipä
Ruisleipä käyrät